Vaše tělo je Váš chrám a Vy se musíte postarat o to, abyste žili zdravý život. Myslete na své vlastní tělo i duši, protože tyto dvě stránky Vás provází celým životem.
Dobré zdraví není jen o zdravé výživě a cvičení – také sem patří pozitivní duševní zdraví, zdravé sebevědomí a zdravý životní styl.

Jmenuji se Lenka Kazdová. Poradím Vám, jak výše zmíněné správně spojit dohromady. Jsem fitness trenérka, výživová poradkyně, pořádám školení zdravého životního stylu, pilates kurzy, DNS terapie, víkendové welness pobyty, školení a stavím pro Vás nové úchvatné fitko.

Chcete se lépe cítit a také lépe vypadat? Těším se na Vás!
Lenka

Lenka Kazdová

Oběd

Krůtí kostky s chřestem 

Friday, July 08, 2016 9:50:00 AM
cca 490 kcal, B: 43 g, T: 15 g, S: 42 g Ingredience na 1 porci: 140 g krůtích prsou 2 lžičky sójové omáčky sůl, pepř 100 g zeleného chřestu 2 lžičky olivového oleje 50 g celozrnné rýže Postup: Krůtí maso nakrájíme na... read more
 

Opravdu dietní losos s bramborovou kaší 

Friday, July 08, 2016 9:48:00 AM
cca 450 kcal, B: 35 g, T: 13 g, S: 44 g Ingredience na 1 porci: 100 g míchané zeleniny, nakrájené na plátky 150 g filetů z lososa bez kůže sůl, pepř 200 g bramborové kaše Postup: Zeleninu vložíme do spodní nádoby pařáku.... read more
 

Barevná bramboračka 

Friday, July 08, 2016 9:47:00 AM
cca 130 kcal, B: 5 g, T: 3 g, S: 20 g Ingredience na 1 porci: ¼ cibule mletá červená paprika 70 g brambor 50 g květáku kousek mrkve kousek kořenové petržele kousek celeru 1 lžíce zeleného hrášku ½ lžíce ovesných... read more
 

Mexické tortilly 

Friday, July 08, 2016 9:46:00 AM
cca 450 kcal, B: 39 g, T: 13 g, S: 42 g Ingredience na 1 porci: 1 tortillová placka (cca 80 g) 120 g libového hovězího masa ½ papriky 20 g červených fazolí ¼ cibule 15 g 20% eidamu 20 g drcených rajčat sůl, pepř 1... read more
 

Hovězí kostky s cibulí a rýží 

Friday, July 08, 2016 9:45:00 AM
cca 520 kcal, B: 43 g, T: 15 g, S: 49 g Ingredience na 1 porci: 150 g hovězího masa 2 lžičky sezamového oleje 1 malá cibule 1 lžička sójové omáčky 1 lžička worcesteru sůl, pepř 65 g celozrnných těstovin (suchý stav) ... read more
 

Těstovinový salát s tuňákem 

Friday, July 08, 2016 9:44:00 AM
362 kcal, B: 18 g, T: 14 g, S: 28 g Ingredience na 1 porci: 100 g celozrnných těstovin 50 g tuňák ve vlastní šťávě 50 g mražené kukuřice a hrášku 50 g mrkve 10 g olivového oleje šťáva z citronu sůl, pepř Postup: Do ... read more
 
Stránka 1 Ze 2 1 2 > >>

Opravdu dietní losos s bramborovou kaší

cca 450 kcal, B: 35 g, T: 13 g, S: 44 g

Ingredience na 1 porci:

100 g míchané zeleniny, nakrájené na plátky

150 g filetů z lososa bez kůže

sůl, pepř

200 g bramborové kaše

 

Postup:

Zeleninu vložíme do spodní nádoby pařáku. Lososa osolíme, opepříme a položíme na zeleninu. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře. Před podáváním necháme 5 minut dojít. Podáváme s lehkou bramborovou kaší.

Tip: Můžeme vařit také v tlakovém hrnci.

Stejně kalorického oběda docílíte, když vyměníte lososa ze 150 g tuňáka s kapkou oleje, na grilu. K rybě se skvěle bude hodit hlávkový salát s rukolou a rajčaty.

Barevná bramboračka

cca 130 kcal, B: 5 g, T: 3 g, S: 20 g

Ingredience na 1 porci:

¼ cibule

mletá červená paprika

70 g brambor

50 g květáku

kousek mrkve

kousek kořenové petržele

kousek celeru

1 lžíce zeleného hrášku

½ lžíce ovesných vloček

½ lžíce oleje

sůl

libeček a snítka petrželky

 

Postup:

Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli, květák, mrkev, petržel a celer nadrobno. Dáme do hrnce, přidáme vodu a vaříme doměkka. Přidáme koření a ovesné vločky a necháme prohřát. Polévka by měla mít hustou konzistenci, takže by se měla voda vyvařit minimálně na polovinu.  Těsně před odstavením přidáme olej a snítku libečku, který polévku správně dochutí.

Tip: Červenou papriku v bramboračce nahraďte libečkem, místo ovesných vloček přidejte 50 g pravých hříbů. Část uvařené zeleniny rozmixujte. Krásně vám polévku zahustí místo vloček.

Mexické tortilly

cca 450 kcal, B: 39 g, T: 13 g, S: 42 g

Ingredience na 1 porci:

1 tortillová placka (cca 80 g)

120 g libového hovězího masa

½ papriky

20 g červených fazolí

¼ cibule

15 g 20% eidamu

20 g drcených rajčat

sůl, pepř

1 lžička oleje

 

Postup:

Tortillové placky nahřejeme a odstavíme do tepla. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a cibuli a promícháme. Pak přidáme uvařené fazole a drcená rajčata a dusíme tak dlouho, dokud směs nezhoustne a všechna voda se nevyvaří. Tortillové placky plníme směsí, posypeme sýrem a zatočíme.

Tip: Do směsi můžeme přidat různobarevné papriky.

Mexické tortilly můžeme plnit také pikantními krůtími nudličkami a do fazolové směsi můžeme přidat také kukuřici.

Hovězí kostky s cibulí a rýží

cca 520 kcal, B: 43 g, T: 15 g, S: 49 g

Ingredience na 1 porci:

150 g hovězího masa

2 lžičky sezamového oleje

1 malá cibule

1 lžička sójové omáčky

1 lžička worcesteru

sůl, pepř

65 g celozrnných těstovin (suchý stav)

 

Postup:

Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na proužky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme hovězí maso, zakapeme sójovou omáčkou a worcesterem a dusíme doměkka. Maso samo pustí šťávu, ale pokud se vám zdá, že je jí málo, můžete směs trochu podlít.

Tip: Podáváme s rýží natural a zeleninovým salátem.

Jemnější chutě docílíte, když cibuli vyměníte za pórek.

Těstovinový salát s tuňákem

362 kcal, B: 18 g, T: 14 g, S: 28 g

Ingredience na 1 porci:

100 g celozrnných těstovin

50 g tuňák ve vlastní šťávě

50 g mražené kukuřice a hrášku

50 g mrkve

10 g olivového oleje

šťáva z citronu

sůl, pepř

 

Postup:

Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny na způsob al dente. Mezitím omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky mrkev. Opláchneme zeleninu a společně s mrkví ji podusíme na trošce vody smíchané s polovinou olivového oleje přibližně 2 až 3 minuty. Poté smícháme zeleninu s těstovinami, přidáme kousky tuňáka, zakapeme druhou polovinou olivového oleje, šťávou z citronu a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Tip: Salátu dodáte jemnější chuť lžicí zakysané smetany.

Tempeh se zeleninou

(vhodné v zimě)

cca 344 kcal, B: 27 g, T: 16 g, S: 13 g

Ingredience na 1 porci:

134 g tempehu

½ červené papriky

½ žluté papriky

½ mrkve

½ cibule

1 stroužek česneku

1 lžíce sójové omáčky

1 lžička slunečnicového oleje

½ lžičky zázvoru

sůl, pepř, koriandr

 

Postup:

Připravíme si marinádu ze sójové omáčky, slunečnicového oleje, nastrouhaného zázvoru a česneku. Tempeh nakrájíme na plátky a vložíme do marinády, ideálně na 20 minut. Rozehřejeme teflonovou (nelépe wok) pánev a orestujeme tempeh, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, mrkev, cibulku a smažíme asi 2 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme. Odstavíme a ozdobíme koriandrem.

Tip: Podávat můžeme samotné, s rýží natural nebo nudlemi.

Grilovaná štika na bylinkách s bramborovým pyré

cca 312 kcal, B: 38 g, T: 16 g, S: 22 g

Ingredience na 1 porci:

200 g filetu ze štiky

100 g brambor

jarní cibulka

1 lžička másla

1 lžička řepkového oleje

šťáva z citronu

libeček, estragon, kerblík, majoránka, sůl, pepř

 

Postup:

Nadrobno nasekaný libeček, estragon, kerblík, majoránku, sůl a pepř rozmícháme v oleji a citronové šťávě. Filet ze štiky potřeme bylinkovou směsí a necháme 2 hodiny odležet v ledničce. Poté rybu ogrilujeme z obou stran asi 8 minut při 180 °C. Na talíři štiku ozdobíme plátkem citronu a podáváme s bramborovým pyré smíchaným s jarní cibulkou a lžičkou másla.

Tip: Jako přílohu se hodí i chléb a čerstvá zelenina.

Čočkový salát s vepřovou panenkou

cca 338 kcal, B: 28 g, T: 7 g, S: 19 g

Ingredience na 1 porci:

150 g vepřové panenky

100 g hnědé čočky

50 g cherry rajčat

50 g rukoly

1 lžička řepkového oleje

šťáva z citronu

sůl, pepř

 

Postup:

Den předem čočku namočíme do studené vody, před vařením ji slijeme, propláchneme a vaříme ve vodě asi tak 15 minut. Mezitím rozehřejeme na teflonové pánvi trošku řepkového oleje, nakrájíme panenku na plátky, osolíme ji, opepříme a orestujeme z obou stran po dobu 3-4 minut. Uvařenou čočku slijeme a smícháme s cherry rajčaty a rukolou, ozdobíme plátky masa a pokapeme šťávou z citronu.

Tip: Pokud nemáte čas čočku máčet, použijete loupanou červenou čočku.

Rizoto s žampiony a kuřecími játry

cca 334 kcal, B: 25 g, T: 8 g, S: 33 g

Ingredience na 1 porci:

100 g rýže natural

150 g kuřecích jater

50 g žampionů

50 g kukuřice

1 malá cibule

1 lžíce řepkového oleje

zeleninový vývar

10 g tvrdého sýra

sůl, pepř

 

Postup:

Najemno nasekanou cibulku orestujeme společně s kousky kuřecích jater na řepkovém oleji. Přidáme na kolečka nakrájené žampiony a kukuřici, podlijeme troškou vody, dusíme doměkka. Poté směs přelijeme do hrnce s rýží, zalijeme zeleninovým vývarem asi tak 1 cm nad okraj jídla, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dáme péct do trouby na 180 °C asi tak 25 minut. Podáváme posypané sýrem.

Tip: Kuřecí játra lze vyměnit za krůtí prsíčka.

Individuální trénink

V rámci individuálních tréninků nabízím:

  • DNS trénink,
  • zdravotní posilování,
  • odstraňování civilizačních chorob (bolesti zad a pohybového aparátu),
  • diagnostiku pohybového aparátu,
  • posilování ve fitness i s balančními pomůckami,
  • cvičení pro redukci hmotnosti a tvarování těla,
  • kondiční cvičení,
  • skupinové kondiční intervalové cvičení
  • konzultace životního stylu.

Ceny:

  • Osobní trénink v posilovně (60 minut) – 400,- Kč
  • Sepsání tréninkové jednotky 300,- Kč.

Tréninky probíhají ve Fitness Blue Gym, Kotlářská 51a, Brno, 602 00.

OBJEDNAT DOPORUČIT

Novinky

MĚŘENÍ NA INBODY

Tělesnému složení je důležité porozumět pro každého, kdo chce zhubnout nebo tvarovat postavu zdravým způsobem.
InBody 170 je rychlý a jednoduchý ale přesto velice přesný přístroj pro analýzu složení lidského těla.
Dovoluje vám v průběhu času pozorovat snižování hmotnosti a zároveň změnu složení těla v návaznosti na vhodně zvoleném jídelníčku a cvičení (poměr svalové hmoty a tuku).

více informací