Vaše tělo je Váš chrám a Vy se musíte postarat o to, abyste žili zdravý život. Myslete na své vlastní tělo i duši, protože tyto dvě stránky Vás provází celým životem.
Dobré zdraví není jen o zdravé výživě a cvičení – také sem patří pozitivní duševní zdraví, zdravé sebevědomí a zdravý životní styl.

Jmenuji se Lenka Kazdová. Poradím Vám, jak výše zmíněné správně spojit dohromady. Jsem fitness trenérka, výživová poradkyně, pořádám školení zdravého životního stylu, pilates kurzy, DNS terapie, víkendové welness pobyty, školení a stavím pro Vás nové úchvatné fitko.

Chcete se lépe cítit a také lépe vypadat? Těším se na Vás!
Lenka

Lenka Kazdová

Mouky - vařit a péci jde dobře i bez pšeničné mouky

17. dubna 2014

Mouky

Nejčastěji používám mouky pod značkou Bioline, Bioharmonie, Country Life nebe Zdraví z přírody.

 

Bílé mouky

Špaldová mouka hladká

Je mým favoritem u jídel, kdy bych běžně sáhla po bílé pšeničné. Špalda je mnohem lepší pro tělo než pšenice a nezahleňuje tak jako bílá pšeničná.

 

Špaldová mouka polohrubá a hrubá

Má stejné využití jako pšeničná bílá hrubá a polohrubá. Nejčastěji se používá na přípravu knedlíků, noků nebo halušek.

 

Celozrnné mouky

Celozrnná mouka špaldová (jemně mletá)

Hodí se do jakéhokoliv sladkého pečení.

 

Celozrnná mouka žitná

Je ideální hlavně do chleba a pečiva nebo do perníků. Můžete si z ní udělat kvas na chleba.

 

Celozrnná mouka ječná (jemně mletá)

Na zahušťování (počítejte s tím, že je tmavší – do bramboračky nebo do čočkové polévky) a do lívanců.

 

Celozrnné krupice

Celozrnná krupice špaldová

Nejčastěji ji používám na krupicové kaše, na knedlíky, nočky, zavářky do polévek.

 

Pohanková krupice

Lze ji použít jako špaldovou – bude mít výraznější pohankovou chuť. Například na pudink nebo výborná do zavářky na polévku.

 

Kukuřičná krupice

Nejčastěji ji používám na polentu.

 

Bezlepkové mouky

Kukuřičná mouka hladká

Na placky – je hezky žlutá.

 

Pohanková mouka

Patří mezi mé tři nejčastěji používané mouky (špaldová hladká, pohanková a rýžová mouka).  Vždy ji přidávám do palačinkového těsta, dávám ji na půl s rýžovou nebo špaldovou hladkou. Do karbanátků, do palačinek slaných i sladkých – perfektně spojuje.

 

Rýžová mouka bílá

Dobrá je pro malé děti, protože neobsahuje lepek. Používám ji jako alternativu k bílé pšeničné mouce při zahušťování světlých polévek a omáček. Celozrnné mouky totiž přidají jídlu tmavší barvu a nasládlou chuť, což u některých jídel nemám ráda. Dá se míchat s kukuřičnou a pohankovou do bezlepkových těst. 

 

Zdroj: BioAbecedář, Hanky Zemanové

Individuální trénink

V rámci individuálních tréninků nabízím:

  • DNS trénink,
  • zdravotní posilování,
  • odstraňování civilizačních chorob (bolesti zad a pohybového aparátu),
  • diagnostiku pohybového aparátu,
  • posilování ve fitness i s balančními pomůckami,
  • cvičení pro redukci hmotnosti a tvarování těla,
  • kondiční cvičení,
  • skupinové kondiční intervalové cvičení
  • konzultace životního stylu.

Ceny:

  • Osobní trénink v posilovně (60 minut) – 400,- Kč
  • Sepsání tréninkové jednotky 300,- Kč.

Tréninky probíhají ve Fitness Blue Gym, Kotlářská 51a, Brno, 602 00.

OBJEDNAT DOPORUČIT

Novinky

MĚŘENÍ NA INBODY

Tělesnému složení je důležité porozumět pro každého, kdo chce zhubnout nebo tvarovat postavu zdravým způsobem.
InBody 170 je rychlý a jednoduchý ale přesto velice přesný přístroj pro analýzu složení lidského těla.
Dovoluje vám v průběhu času pozorovat snižování hmotnosti a zároveň změnu složení těla v návaznosti na vhodně zvoleném jídelníčku a cvičení (poměr svalové hmoty a tuku).

více informací