Friday, July 8, 2016 9:50:00 AM
cca 298 kcal, B: 8 g, T: 6 g, S: 40 g
Ingredience na 1 porci:
100 g hlívy ústřičné
100 g brambor
½ červená paprika
½ cibule
1 lžička řepkového oleje
1 lžička sladké papriky
½ lžičky kmínu
sůl, pepř
100 g zakysané smetany
celozrnný chléb (1x 30 g)
Postup:
Hlívu ústřičnou omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky a orestujeme je společně s nasekanou cibulkou na řepkovém oleji. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a papriku, zasypeme sladkou paprikou a kmínem. Poté podlijeme 1,5 l vody nebo zeleninovým vývarem a vaříme doměkka, asi tak 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a ozdobíme zakysanou smetanou. Podáváme s celozrnným chlebem.
Tip: Zajímavou chuť polévce dodá i dýně.